Rusi tragaju za napadačima iz Moskve: Navodno su pobjegli u bijelom Renaultu, objavili fotku

Islamska država objavila je na sovm službenom Telegram kanalu kako preuzima odgovornost za stravičan pokolj u koncertnoj dvorani u Moskvi, a dodali su i kako su se njihovi borci nakon ‘napada na veliki skup kršćana‘ sigurno vratili u svoju bazu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pucnjava u Moskvi


02:50

Pucnjava u Moskvi


|
Video: 24sata/REUTERS

Ruske policijske i sigurnosne snage objavile su da tragaju za napadačima koji su odgovorni za oružani napad i požar u koncertnoj dvorani Crocus City Hall u predgrađu Moskve, u kojem je poginulo najmanje 40 ljudi.

– Specijalne jedinice Ruske nacionalne garde rade na mjestu terorističkog napada na Crocus City Hall. Traže kriminalce i evakuiraju građane iz zgrade – objavila je Nacionalna garda Rosgvardia na svom Telegram računu.

Vatrogasne službe objavile su kasnije navečer da je požar izazvan u koncertnoj dvorani stavljen pod kontrolu. Prema izjavama svjedoka napadači, koji su nosili maskirne odore i bili naoružani automatskim puškama bacali su i zapaljive bombe te su izazvali požar u kojem je izgorjela trećina dvorane, dok je krov dvorane stradao u potpunosti.  

Gunmen open fire at people at concert hall near Moscow

Foto: Yulia Morozova

Teroristi koji su sudjelovali u napadu u Moskvi navodno su pobjegli u bijelom automobilu marke Renault, registarskih oznaka Tverske oblasti. Fotografiju automobila objavila je RIA.

Foto: Društvene mreže

Inače, ruska državna novinska agencija nedavno je, početkom ožujka, objavila kako se provodi protuteroristička operacija u gradu Karabulak u Ingušetiji, na sjevernom Kavkazu.

– U cilju suzbijanja terorističkih akata i zločina terorističke prirode, šef ruske Federalne sigurnosne službe (FSB) za Republiku Ingušetiju, pukovnik M. Ševljakov, odlučio je provesti protuterorističku operaciju na području grada Karabulaka od 2. ožujka 2024. u 19:30 sati – pisalo je u propćenju koje je objavila RIA.

Na društvenim mrežama kružile su spekulacije kako je to bila borbena operacija ruskih snaga u pokušaju da uguše snage ISIL-a u Ingušetiji, ali se ti navodi nisu mogli neovisno potvrditi. Ingušetija je nestabilna autonomna republika u sastavu Ruske Federacije.

<<< Sve informacije o napadu u Moskvi na jednom mjestu potražite OVDJE >>>Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...