iHerb – iskustva s najvećim web shopom za zdrave dodatke prehrani

Sve više nas okreće se zdravom načinu života te u svakodnevnu rutinu uključuje tjelovježbu i zdravu prehranu. Kako često sama hrana nije dovoljna za postizanje željenih rezultata, tu su dodaci prehrani u obliku praha, tableta, kapljica i sličnog.

Najpoznatiji web shop u svijetu dodataka prehrani i prirodnih suplemenata je američki iHerb. Otvoren 1996. godine, danas nudi preko 30 000 proizvoda priznatih i provjerenih brendova iz cijelog svijeta s kategorijama proizvoda kao što su dodaci prehrani, dječja hrana, kozmetika, njega tijela i druge. Čemu iHerb duguje svoj uspjeh te isplati li vam se zbilja naručivati njihove proizvode?

Pozitivna iskustva s iHerb trgovinom

Postoje mnoge pogodnosti iHerb trgovine koje privlače kupce iz cijelog svijeta. Većinom su sva iskustva kupaca pozitivna, a evo i nekoliko razloga zašto:

  • Cijene su znatno niže negoli u trgovinama. Na primjeru proizvoda dostupnog u Hrvatskoj, Natrol Melatonin, na iHerbu je 100 komada dostupno po cijeni od 57,94 kune, dok je u trgovinama cijena 79 kuna za 90 komada.
  • iHerb ima oznaku roka trajanja na svakom proizvodu, redovite inventure te klimatizirane distribucijske centre kojima se osigurava svježina proizvoda.
  • Prilikom prve kupovine unosite kod SFB764 i ostvarujete 10% popusta. Nakon kupovine dobivate svoj kod koji dijelite s drugima. Svaki put kad netko napravi narudžbu s vašim kodom, ponovno ostvarujete popust.
  • Služba za korisnike dostupna im je 24 sata dnevno.
  • Jedna je od samo nekoliko tvrtki iz SAD-a koje su u potpunosti u skladu s odredbama GDPR-a.

Za dostavu je potrebno otprilike 10-15 dana i to najjeftinijom opcijom (lokalna pošta).

Je li zbilja sve tako sjajno?

Naravno da uvijek postoje “cake“. Proizvodi na iHerbu su možda puno jeftiniji negoli kod nas u trgovinama, no poštarinu plaćate po težini proizvoda. Recimo, za jednu kremu čija je težina  0.06 kg platit ćete 23,22 kune poštarine, pa vam je zapravo svejedno je li toliko jeftinija nego u trgovinama.

Još jedna stvar zbog koje nećete biti u plusu je, naravno, hrvatska carina. Pošto se skladišta iHerba nalaze u SAD-u i Aziji, dakle van Europske unije, za narudžbe iznad 160 kuna plaćat ćete PDV, dok za narudžbe iznad 150 eura plaćate i carinu i PDV. Pripazite i na to da ne naručujete: Hoodia (južnoafrički pustinjski kaktus), meso i mliječne proizvode. Njih je zabranjeno dostavljati izvana i pošiljka će biti vraćena.

Isplati li se onda kupovati preko iHerba?

iHerb nudi mnoštvo popusta, kupona i sličnih akcija i upravo zbog toga može biti isplativ. Česti su kuponi za besplatnu dostavu ili pak oni kojima ostvarujete dodatne popuste na proizvode. Tim popustima možete nadoknaditi iznos koji ćete platiti za, recimo, carinu.

Hrvatskim kupcima iHerb će možda biti najprivlačniji zbog ogromnog izbora proizvoda. Većina artikala dostupnih na web shopu nisu dostupni kod nas, a neki čak ni u Europi.

Imate li već iskustva s iHerb-om? Slobodno ga podijelite s nama.