Malenog dječaka (6) još traže u Njemačkoj. Snimila ga kamera kako trči: Otišao je prema šumi

U Njemačkoj se nastavlja potraga za dječakom Arianom Arnoldom (6) koji je iz Bremervörde nestao u ponedjeljak. U potragu za dječakom s autizmom uključeno je 200 vojnika, brojni volonteri, psi tragači i dronovi, piše Tagesspiegel. Glasnogovornik policije Rotenburga rekao je u petak da potraga dosad nije bila uspješna, no da se nastavlja pojačanim snagama. S obzirom na to da dječak ima autizam, ne reagira na razgovor. 

– Krećemo od nule te ćemo potragu ponovno koncentrirati na lokalno područje. Potraga će započeti u domu roditelja – rekao je glasnogovornik policije.

Više stotina volontera jučer je tražilo dječaka, uključujući i oko 300 volontera iz Bundeswehra. Tijekom noćne potrage za Arianom puštali su dječje pjesme i koristili tzv. “skybeamere”. Radi se o farovima koji projiciraju snop svjetlosti u nebo, rekli su u policiji. Službenici su htjeli svjetlom potaknuti dječaka da dođe do lokacije gdje su se oni tada nalazili.

– Tijekom jučerašnje večeri pronašli smo otiske stopala koji bi mogli pripadati Arianu. Otisci nam daju uvid u to gdje je Arian možda išao. Psi su osjetili miris – rekao je glasnogovornik policije u četvrtak ujutro. Spasioci su podijelili veliko područje potrage u Donjoj Saskoj na nekoliko operativnih dijelova. Posebno su zabrinuti zbog sve većeg mraka i otežane vidljivosti zbog izmaglice i magle.

Foto: Rotenburg polizei

S obzirom na to da je dječak volio vodu, policija smatra da je moguće da je hodao uz rijeku Ostu. U blizini rijeke nalazi se i ribnjak koji su ronioci ujutro pretraživali, ali nisu pronašli ništa.

Nadzorna kamera

Snimke s privatne nadzorne kamere stambenog bloka u kojem dječak živi potvrdile su informacije njegovih roditelja, priopćila je policija. U trenutku nestanka je Arian šetao naseljem Elm, što potvrđuje tvrdnju roditelja da se dječaku gubi svaki trag nakon što je u ponedjeljak otišao od kuće.

Na jednoj snimci vidi se da Arian sa sobom nosi štap kojim je mahao i igrao se njime na ulici. Potom je vrlo brzo krenuo prema šumi, gotovo trčeći, pišu njemački mediji. Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...