VIDEO Od jutra ogromne gužve na autocesti. HAK: 'To je zbog prvomajskih praznika i radova'

Ogromne gužve i kolone stvaraju se od jutra na autocestama diljem Hrvatske, a navečer je situacija ipak malo bolja. Iako su gužve manje, promet je i dalje pojačan. – Promet je pojačan na autocesti A1, u smjeru mora, od ulaska na autocestu. Najkritičnije su dionice gdje su radovi u tijeku. To je dionica autoceste između čvorova Otočac i Perušić i čvorova Rovanjska i Posedarje – rekla je Zvjezdana Horvat iz Hrvatskog autokluba (HAK). Podsjetila je na nesreću koja se dogodila u popodnevnim satima na autocesti A3 kod Kutine kada se zapalilo vozilo te dodala da  promet tamo teče nesmetano. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Požar na autocesti


00:50

Požar na autocesti


|
Video: 24sata/Snimio čitatelj

No, gužve se stvaraju i zbog radova na cestama, zbog kojih se brojni vozači žale. Dio autoceste zbog tog je razloga zatvoren. 

– Radovi su u tijeku na mnogim dionicama autocesta, ništa nije zatvoreno, promet je preusmjeren i vozi se dvosmjerno jednom stranom autoceste, dakako, suženim kolnikom i uz ograničenje brzine. Što zbog ovako velike količine vozila znači da se vozi usporeno ili uz povremene zastoje, no razumljivo je da je tako – rekla je.

Dodala je da je situacija danas specifična zbog prvomajskih praznika koji su pred nama i sezona radova je sada u tijeku.

Foto: HAK

Na autocesti A1 kod Posedarja i na autocesti A3 kod Nove Gradiške radovi će trajati sve do sredine lipnja. Na pitanje jesu li vozači na vrijeme dobili obavijest o gužvama i mogućnosti korištenja alternativnih pravaca, Horvat je rekla:

– Odgovornost je na vozačima. Hrvatski autoklub svoje informacije objavljuje na mrežnim stranicama i objedinjuje sve informacije koncesionara hrvatskih autocesta i svih ostalih autocesta. Odgovornost je vozača prije nego što krenu na put pripremiti se, bilo preko mobilne aplikacije Hrvatskog autokluba ili na mrežnim stranicama ili pozivom uživo u naš kontaktni centar – zaključila je.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...