Niz napada na strane radnike u Zagrebu: Mladići zvali dostavu hrane pa ih sačekali s nožem

Zagrebačka policija izvijestila je o više slučajeva napada na strane radnike.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića starosti 20-godina zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela “Razbojništvo”.

Sumnja se da su 30. prosinca 2023. godine oko 22 sata, nakon što je osumnjičeni 20-godišnjak putem mobilne aplikacije naručio dostavu hrane na adresu u Zagrebu, Tome Rosandića, kada je oštećeni državljanin Indije, dostavljač hrane vozilom došao na adresu, drugi osumnjičeni 20-godišnjak je s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, prijeteći nožem otuđio mu torbicu s dokumentima i novcem. S otuđenim su osumnjičeni vozilom zajedno pobjegli.

Nadalje, sumnja da je 26. prosinca 2023. godine, po prethodnoj narudžbi putem mobilne aplikacije u večernjim satima, oštećeni državljanin Bangladeša, dovezao se na adresu u Zagrebu u Ulicu Tome Rosandića. Dolaskom na navedenu adresu tamo ga je dočekao osumnjičeni 20-godišnjak i još jedna zasad nepoznata muška osoba, kojom prilikom mu je osumnjičeni prišao i preuzeo naručenu hranu zatim je, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, držeći u ruci nož, verbalno prijeteći otuđio novac nakon čega su se dali u bijeg.

Materijalna šteta iznosi oko 390 eura za koje se sumnja da su osumnjičeni kasnije potrošili za svoje osobne potrebe. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti dostavljeno  Županijskom državnom odvjetništvu za mladež”, objavila je policija.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...