Obitelj iz Škabrnje živi u teškim uvjetima, a sva djeca odlikaši!

Samohrana majka Andrijana živi s petoro maloljetne djece u teškim uvjetima u Škabrnji. Njezin suprug, heroj Domovinskog rata, preminuo je nakon moždanog udara, a njezina djeca, Nikolina (16), Ivona (13), Monika (11), Andrija (10) i Magdalena (8) unatoč teškim uvjetima u kojima žive, odlični su učenici.  Ni jedno dijete, međutim, nema svoju sobu već svi skupa spavaju, jedu i uče u malom prostoru punom vlage, gljivica i u crnim zidovima punim rupa.

Od Zadra su udaljeni oko 18 kilometara i nemaju povezanost s Gradom zbog lošeg javnog prijevoza. Obitelj prima pomoć Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Centra za socijalnu skrb, koji je provjerio i utvrdio njihove teške uvjete te naveo da im je pomoć žurno potrebna. Volonteri i predsjednik Hrvatske udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima iz Zagreba, HUPŽNDS, stalno su s obitelji Matijević u Škabrnji, kao i župnik Škabrnje don Ivan Rončević koji je podržao akciju. Obitelj je dobila novac za obnovu kuće, ljudi velikog srca donirali su im i kombi pun hrane, higijene, odjeće i obuće, ali prilikom obnove kuće pojavio se novi problem. 

Nakon skidanja gornjeg sloja zida punog vlage, gljivica i rupa, pojavila se vlaga i unutar zida koji je jako mokar. Izvođači radova procijenili su kako je čitava kuća u jako lošem stanju te je potrebno puno posla i ulaganja kako bi se uredila. U prostorijama gdje će boraviti djeca, treba se krenuti od nule što iziskuje dodatna financijska sredstva, jer se radi o kuhinji, sobama za djecu, dnevnom boravku, vanjskoj fasadi cijele kuće, popravku krova, građevinskim radovima, radovima vodoinstalacija, knaufa. Zidovi su svi šuplji izvana te iznutra, treba napraviti wc i kupaonu. . Za vrijeme radova obitelj boravi u jednoj maloj donjoj prostoriji svi zajedno dok se druge prostorije uređuju. Kuća je u jako lošem stanju pa obitelj treba još sredstava da se sve dovede u red.

Kako pomoći obitelji Matijević?

Financijsku pomoć možete uplatiti na račun na koji se prikuplja pomoć samo za obitelj Matijević iz Škabrnje na račun u Erste&Steiermärkische Bank d.d.

IBAN: HR4824020061101034912. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Svift/bic za uplate iz inozemstva: ESBCHR22. model: 00, poziv na broj: 73834063697-2023.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...