Šest radnika palo je u rijeku kad se urušio most u Baltimoreu

Šest je osoba nestalo te se smatraju poginulima nakon urušavanja mosta Francisa Scotta Keya u Baltimoreu u koji je udario kontejnerski brod u utorak. Dužnosnici američke Obalne straže te marylandska policija kazali su da je šansa da su nestali preživjeli izrazito malena zbog niske temperature vode te vremena koje je prošlo od nesreće. 

Potraga za nestalima prekinuta je te će se nastaviti ujutro, rekli su dužnosnici.

U jedan od potpornih stupova mosta udario je kontejnerski brod Dali koji plovi pod singapurskom zastavom, nakon čega se urušilo nekoliko lukova mosta. 

Isti je brod sudjelovao u nesreći u luci Antwerpen u Belgiji 2016. godine, kada je udario u obalu dok je pokušavao izaći iz kontejnerskog terminala Sjevernog mora.

Inspekcija broda iz 2016. provedena u Antwerpenu otkrila je da ima strukturni problem, koji je naveden kao “oštećenje trupa koje umanjuje njegovu sposobnost za plovidbu”, prema podacima objavljenim na Equasisu, javnoj bazi podataka za pomorsku industriju.

Most Francisa Scotta Keyja, dug 2,6 kilometara, žila je kucavica baltimorske luke. Premošćuje rijeku Potapsco, otvoren je 1977. godine i imenovan po autoru američke himne Star Spangled Banner. Njime godišnje prođe 11,5 milijuna vozila. 

 

 Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...